Tillbaka till alla evenemang

Just Breathe /Ulrica Norberg

WORKSHOP JUST BREATHE

Med Ulrica Norberg

Kvällen börjar med en föreläsning där får du följa med Ulrica som berättar om andetagets olika gestaltningar. Vad andning är, vilken funktion den har i oss, vad ett mättat andetag är och varför det är så viktigt, tillika varför andningen är så framstående inom yoga och andra östliga läror. Vad händer i oss fysiskt, psykiskt och själsligt när andningen inte fungerar och hur vi kan använda vår andning för att öka mental skärpa, fysisk kraft, emotionell balans, kreativitet och personlig stabilitet. Ulrica berättar om sin egen andningsresa, om yogans tusenåriga insikter samt delar med sig av senaste forskningen i ämnet ANDNING.

Under pausen bjuder vi på fika och Ulrica signerar sin bok för den som önskar. Vi avslutar kvällen med yoga på mattan. Ulrica guidar oss igenom ett skönt andningsbefrämjande flöde som kulminerar i andningsövningar och avslappning.

Bio/Presentation Ulrica:

Yogaläraren, författaren och den kreativa inspiratören Ulrica Norberg är passionerat intresserad av berättelser, bilder, mänsklighet och individualitet och brinner för att se människor växa. Förutom att undervisa i Yoga/Meditation till individer och grupper, arbetar Ulrica som kreativ konsult, föreläsare och författare och har skrivit ett dussin böcker om hälsa och välmående. Hon har en magisterexamen i film, kommunikation och journalistisk samt är utbildad inom medicin, hälsa och träning. Ulrica introducerades till meditation och yoga i tidiga tonåren och har sedan dess fördjupat sitt intresse genom otaliga resor världen över och inom olika kulturer. Hon har flera utbildningar inom yoga i flertalet stilar, meditation, filosofi, ayurveda, anatomi för de främsta i sin genre. De senaste decenniet har Ulrica fokuserat sig mer på ISHTA yoga; en mer individfokuserande yogatradition där hon är en av de mer seniora lärarna. Med hela världen som arbetsfält, reser hon runt och utbildar och inspirerar via olika workshops, online kurser, events och retreats samt har ett finger med i spelet i flera kreativa projekt inom reklam, böcker och film. Hon är initierad till den ärofyllda titeln Yogiraj; Yogamästare som bara ärats 9 västerlänningar innan henne. Ulrica har spelat en viktig roll för yogans utveckling i Europa från 90-talet, och var en av de första i Europa att undervisa Poweryoga och Yinyoga samt erbjuda Personlig träning i yoga/skräddarsy yoga för individer. Hon räknas till en av Skandinaviens pionjärer inom yoga och meditation och har utbildat över 500 yogalärare i världen. Nyfiken, modig, öppensinnig, rutinerad, intelligent, varm och generös är några av de ord man ofta hör beskriva Ulrica. Många uppskattar också hennes entuasmerande, inspirerande och tydliga sätt att undervisa.

Tid: Onsdagen den 25:e september kl 18-20.30

Plats: Vaxholm Yogacenter

Kostnad: 600 kr

Anmälan: malin@vaxholmyogacenter.se

Tidigare evenemang: 14 september
Grundkurs Yoga
Senare evenemang: 19 oktober
Vaxholm Bliss - Mini retreat på hemmaplan